Wat doet de Orde

De Orde van Advocaten Noord-Nederland is er voor iedereen die zijn recht zoekt en die daarbij een advocaat nodig heeft. Iedereen die in een juridisch geschil verzeild is geraakt of verdacht wordt van een strafbaar feit kan rekenen op rechtsbijstand van een advocaat. De Orde van Advocaten Noord-Nederland heeft de publieke taak hiervoor te zorgen.

Meer informatie over de organisatie

U kunt in de zoekmachine 'Vind een advocaat' een voor uw zaak geschikte advocaat zoeken. Alle personen die in Nederland geregistreerd staan als advocaat, zijn hier te vinden. Treft u een naam niet aan in dit zoeksysteem, dan is deze persoon niet officieel ingeschreven op het tableau. Deze persoon mag zich dan geen advocaat noemen.

De Orde van Advocaten Noord-Nederland zorgt ervoor dat iedereen die een advocaat inschakelt erop kan rekenen dat die deskundig, onafhankelijk en integer is. Om dat te garanderen, zorgt de Orde van Advocaten Noord-Nederland ervoor dat advocaten goed worden opgeleid en dat er regels zijn waar ze zich aan moeten houden. Houden ze zich niet aan die regels, dan zorgt de deken ervoor dat zij zich moeten verantwoorden voor de tuchtrechter. Meer informatie over problemen met uw advocaat.


De Orde van Advocaten Noord-Nederland waarborgt zo de kwaliteit van de advocatuur en staat pal voor het algemeen belang dat iedereen in Nederland - rijk en arm, particulier en ondernemer, schuldig of onschuldig - toegang heeft tot het recht.